جمعه، 4 فروردين 1391

پرسش :

از نظر اسلام، حكم ازدواج غيرمسلمانان با يكديگر و حكم اسلام آوردن زن و شوهر بعد از ازدواج، چگونه است؟

پاسخ :
فقهاى شيعه قايل اند كه عقد ازدواج كفّار، اگر طبق موازين رسمى خودشان و به طور صحيح انجام گيرد، صحيح است، خواه اهل كتاب باشند و يا بت پرست و... . حتّى اگر زوجين مسلمان شوند بعد از اسلام آوردن نيز ازدواج آنان پابرجا مى ماند، مگر اين كه ازدواج سابق آنان ازدواج با محارم باشد كه با موازين اسلام ناسازگار است.[1]
قرآن كريم در مورد ابولهب مى فرمايد: (وَ امْرَأَتُهُ حَمّالَةَ الْحَطَبِ)و در مورد فرعون مى فرمايد: (إِذْ قالَتِ امْرَأَتُ فِرعُونَ)، كه دراين آيات، اعتراف ضمنى به صحّت ازدواج ابولهب و فرعون با همسرانشان دارد.[2]
پی نوشتها:
[1]. امام خمينى، تحريرالوسيله، ج 2، ص422.
[2]. شيخ طوسى، خلاف، ج 4، ص 334.
منبع: اسلام و اقليّت هاى مذهبى، محمد باقر طاهرى، انتشارات مركز مديريت حوزه علميه قم (1384).