سه‌شنبه، 8 فروردين 1391

پرسش :

معيار شناخت قرائت صحيح كدام است؟

پاسخ :
معيار شناخت قرائت واقعى از قرائت هاى ديگر، رجوع به قرائت رايج بين مسلمانان مى باشد و رايج ترين قرائت در ميان آن ها، قرائت حفص از عاصم است. اين قرائت را عاصم از شيخ خود ابو عبدالرحمن سُلمى و او از امام على(عليه السلام)اخذ كرده است و على(عليه السلام) به هيچ قرائتى جز آنچه با نصّ اصلى وحى كه ميان مسلمانان از پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله)متواتر بوده، قرائت نكرده است. قرائت وى همين قرائتى است كه امروزه در بيشتر كشورهاى اسلامى رايج مى باشد؛ از اين رو در تمامى ادوار تاريخ مورد اعتماد مسلمانان قرار گرفت.
منبع: منطق فهم قرآن، محمود رجبى، انتشارات مركز مديريت حوزه علميه قم (1385).