سه‌شنبه، 15 فروردين 1391

پرسش :

نخستين علايم بارداري چه هستند؟

پاسخ :
‏شايع ترين نشانه باردار بودن عقب افتادن عادت ماهيانه است، اما گاهي اوقات هم به دلايل ديگري چون: بيماري، شوک يا حتي خستگي ناشي از پرواز ممکن است قاعدگي عقب بيفتد. با اين وجود، اگر علايم ديگري را مشاهده کرديد بايد آزمايش بارداري انجام دهيد. اگرچه هر کسي به محض باردار شدن تمام اين علايم را احساس نمي کند، ممکن است برخي از علايم ذکر شده در ذيل را مشاهده کنيد که خاص ترين موارد محسوب مي شوند.
علايم بارداري:
‏ــ عقب افتادن يک دوره يا بيشتر از دوره قاعدگي؛
ــ تکرر ادرار داشتن؛
ــ ممکن است متوجه شويد که ناگهان مزه ها و طعم ها و بوهاي خاص براي شما ناخوشايند مي شوند ‏يا اينکه غذاهاي خاصي را هوس مي کنيد. اغلب ممکن است در دهان خود طعم نامطبوعي را حس کنيد.
ــ حالت تهوع داريد و ممکن است صبح ها استفراغ کنيد (يا در زمان هاي ‏ديگري در طول روز)؛
ــ سينه هاي شما سوزش دارند، دردناک مي شوند و نسبت به قبل متورم تر مي گردند؛
ــ احساس خستگي و بي حالي خواهيد داشت؛
‏ــ غمگين و احساساتي مي شويد؛
‏ــ ناگهان دچار يبوست مي شويد.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).