چهارشنبه، 16 فروردين 1391

پرسش :

هر چند وقت يکبار بايد معاينات دوران بارداري انجام شود؟

پاسخ :
نخستين و طولاني ترين معاينه که از قبل رزرو مي شود بين هفته هفتم و هشتم و هفته دوازدهم دوران بارداري است. معاينات معمولي و تکراري به صورت ماهيانه تا هفته 28، سپس به صورت يک هفته در ميان تا هفته 36 و در پايان به صورت هفته اي يک بار تا هنگام زايمان انجام مي شود. اگر دو قلو باردار باشيد يا مبتلا به عوارضي شده باشيد، ممکن است لازم باشد طي نوبت هاي بيشتري اين معاينات را انجام دهيد و اگر در معرض خطر کمتري قرار داشته باشيد، در بين نوبت ها هم مي توانيد به درمانگاه مراجعه کنيد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).