چهارشنبه، 16 فروردين 1391

پرسش :

اگر مشکلاتي دردوران بارداری وجود داشت ،آن صورت چه آزمايش هايي باید انجام دهم؟

پاسخ :
چندين نوع آزمايش وجود دارد که وجود مشکلي را تأييد يا رد مي کند. در ابتدا انجام آزمايش خون براي تشخيص مشکلاتي در جنين مانند سندرم داون (صورت مغولي، بند انگشتان کوتاه، وجود خطوط عرضي در کف دست، افزايش فضاي بين اولين و دومين انگشت دست و پا و عقب ماندگي ذهني متوسط تا شديد که همراه با اختلالات کروموزومي معمولاً تريزومي کروموزوم 21 ‏است) يا اسپينابيفيدا (يک آنومالي تکاملي که مشخصه آن نقص بسته شدن محفظه استخواني نخاع است که مننژ از طريق اين شکاف ممکن است بيرون بيايد يا بيرون نيايد)، يا براي تشخيصي مشکلاتي در خود شما مانند ديابت انجام گيرد. انجام سونوگرافي ممکن است از لحاظ طبيعي بودن وضع جنين و ميزان رشد او به شما اطمينان بدهد. سونوگرافي وجود هر گونه نقايص عمده و مهم را نيز آشکار مي سازد. اگر از طريق آزمايش خون يا سونوگرافي مشکلي تشخيص داده شود، ممکن است انجام آزمايش هاي ديگري نظير آمنيوسنتز به شما توصيه شود که اين آزمايش به صورت نمونه گيري مايع داخل رحم است.(1)
پی نوشت:
1. در مورد آمنيوسنتز بعداً توضيح داده خواهد شد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).