يکشنبه، 20 فروردين 1391

پرسش :

درشش هفته نخست جنين من شبيه چيست و چگونه رشد مي کند؟

پاسخ :
هنگامي که در هفته ششم بارداري قرار داريد، گروه سلول ها (بلاستوسيست) که نوزاد شما را تشکيل خواهند داد، به جنين رشد کرده معروف است. طول آن تقريباً 4 ميلي متر و وزن آن کمتر از يک گرم است که شبيه نوزاد قورباغه مي باشد.
ــ سر و صورت: سر او که شبيه يک قطره است به طرف چيزي که شبيه دم است، خم شده است. در قسمتي که پايه سر او قرار دارد تاخوردگي هاي آبشش مانندي وجود دارد که بعداً اجزاي صورت او را تشکيل خواهد داد.
ــ ‏دست و پا: در هر دو طرف جنين جوانه هاي کوچکي ظاهر مي شود که بعداً دست و پاي نوزاد را تشکيل مي دهند.
ــ پوست: لايه نازکي از سلول هاست که روشن و شفاف است و نسبت به مايع نفوذ پذير است.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).