يکشنبه، 20 فروردين 1391

پرسش :

پس از اينکه گروه سلولي به رحم مي رسد، چه اتفاقي مي افتد؟ و چگونه به جنين تبديل مي شود؟

پاسخ :
هنگامي که بلاستوسيست در جداره رحم لانه گزيد و کاشته شد، مواد شيميايي از خود آزاد مي کند. آن ها علايمي از خود بروز مي دهند تا دوره قاعدگي شما متوقف شود و اين امکان را براي جنين شما فراهم مي آورند تا خودش را براي دوران بارداري آماده کند.
تقسيم شدن سريع سلول ها سرانجام عملکرد متفاوتي به وجود مي آورد که احتمالاً در زمان تقسيم سلول سي و دوم مي باشد و پيش از اينکه بلاستوسيست در جداره ي رحم کاشته شود اتفاق مي افتد. سپس اين سلول ها مي توانند به صورت سه نوع مختلف تقسيم شوند که عبارتند از: آندودرم، (جداره روده، دستگاه گوارش و اندام ها را تشکيل مي دهد)، اکتودرم (پوست، دستگاه عصبي و مغز را تشکيل مي دهد) و مزودرم (استخوان، ماهيچه و غضروف را تشکيل مي دهد). از آنجا که هر سلول عملکرد خاصي دارد، نمي تواند تغيير کند و به سلول هاي ديگر تبديل شود.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).