يکشنبه، 20 فروردين 1391

پرسش :

داخل بدن جنين تا پايان هفته يازدهم دوران بارداري چه اتفاقي مي افتد؟

پاسخ :
تا پايان هفته يازدهم دوران بارداري اندام هاي اصلي کاملاً شکل گرفته اند، اما عملکرد آن ها کامل نشده است.
ــ قلب: اکنون قلب کامل مي شود و کار مي کند و خون را به همه قسمت هاي بدن مي فرستد.
ــ دستگاه گوارش: معده شکل گرفته است و به دهان و روده وصل مي شود.
ــ ‏اندام هاي تناسلي: تخمدان ها و بيضه ها در داخل بدن شکل گرفته اند، اما اندام تناسلي خارجي در حال رشد هستند. هنوز هم جنسيت جنين از طريق سونوگرافي مشخص و قابل رؤيت نمي باشد.
ــ دستگاه حفظ حيات (جفت) جنين: تقريباً در هفته دوازدهم، جفت به شکل ‏پاياني اش رسيده است و جانشين کيسه زرده مي شود تا دستگاهي براي حفظ حيات جنين باشد. در اين مرحله جفت نسبت به خود جنين يک اندام ديسک شکل ضخيم و بسيار بزرگ تر از جنين است که به ديواره ي رحم وصل است. پس از رشد سريع اوليه، رشد جفت، آهسته مي شود تا زماني که نوزاد متولد شود. وزن آن به اندازه يک ششم وزن جنين است.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).