دوشنبه، 21 فروردين 1391

پرسش :

آيا جنين نسبت به محيط خارج از رحم آگاهي دارد؟ آيا ممکن است جنين در رحم احساس سرما کند؟

پاسخ :
جنين از پايان سه ماهه اول دوران بارداري مي تواند صداها را بشنود و نسبت به محرک هاي صدا واکنش نشان دهد. واکنش او مي تواند به صورت تکان خوردن يا تغيير ضربان قلبش باشد. بعضي از مادران مي گويند که جنين آن ها نسبت به صداهاي مختلف عکس العمل هاي متفاوتي نشان مي دهد.
بعيد است؛ زيرا بدن شما از جنين محافظت مي کند و همچنين غرق در مايع گرم آمنيوتيک است، به نحوي که محيطي با دماي ثابت و قابل کنترل وجود دارد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).