دوشنبه، 21 فروردين 1391

پرسش :

تا هفته سي و پنجم در داخل بدن جنين چه اتفاقي مي افتد؟

پاسخ :
‏اکثر اندام هاي اصلي اش تکامل يافته اند و تا هنگام تولد/زايمان وزن او اضافه مي شود.
ــ شش ها: هنوز هم در حال رشد و تکامل هستند. با اين وجود، اگر جنينتان اکنون متولد شود، شانس زنده ماندن او با کمک تنفس مصنوعي/تنفس کمکي بسيار زياد است.
ــ مغز و سيستم عصبي: اکنون کاملاً تکامل يافته اند، اما اگر جنين اکنون متولد شود، واکنش هاي غير ارادي همچون مکيدن و تعادل و هماهنگي ‏داشتن، ضعيف عمل خواهند کرد.
ــ دستگاه گوارش: مکونيوم (ماده لزج به رنگ سبز تيره که از سلول هاي مرده و ترشحات روده و کبد تشکيل شده) روده ها را پر مي کند. اگر در حين زايمان جنين دچار ناراحتي شود (ديسترس جنيني) ‏ممکن است مکونيوم دفع کند.
ــ دستگاه حفظ حيات (جفت) جنين: هرچه جفت بالغ تر و تکامل يافته تر مي شود، ذخيره غذايي آن نيز براي جنين کمتر مي شود.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).