دوشنبه، 21 فروردين 1391

پرسش :

آيا پوست بدن جنين پر از مايع آمنيوتيک مي شود؟

پاسخ :
بر عکس سه ماهه اول و دوم بارداري، پوست بدن جنين در سه ماهه سوم نسبت به مايع آمنيوتيک که اطراف او را فرا گرفته است، نفوذناپذير مي شود. دليل آن اين است که تقريباً در هفته 28 يک پوشش ضخيم سفيد رنگ و موم مانند به نام ورنيکس تشکيل مي شود که جنبه ي محافظتي دارد و از ضخيم و متورم شدن پوست جنين جلوگيري مي کند. اگر شما هم چند ساعت داخل آب باشيد پوست بدنتان ضخيم و خيس آب خواهد شد. بنابراين، ميزان نمک و مواد معدني موجود در مايع آمنيوتيک که به راحتي از طريق پوست بدن جنين جذب نمي شود، در اين زمان بيشتر مي شود.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).