سه‌شنبه، 22 فروردين 1391

پرسش :

آيا مي توانم بر روي خواب و بيداري جنين تأثير بگذارم؟

پاسخ :
‏الگوي خواب جنين از الگوي خواب شما کاملاً جداست. گاهي ممکن است با وارد کردن کمي فشار بر روي شکمتان، برخاستن و حرکت به اين طرف و آن طرف، و يا حتي خوردن مقدار زيادي غذاي حاوي کربوهيدرات جنينتان را بيدار کنيد. ايجاد سر و صداي بلند ممکن است موجب از جا پريدن جنين شود. بعضي از مادران مي گويند که جنينشان بيدار است و يا اينکه نسبت به صداي يک موسيقي خاص عکس العمل نشان مي دهد. محققاني که در زمينه مامايي تحقيق مي کنند، با استفاده از تحريک ويبروکوستيک، که مستقيماً بر روي شکم اعمال مي شود، موجب بيدارشدن جنين مي شوند، به نحوي که ضربان قلب او نيز تغيير مي کند و آن ها اين تغيير را با بررسي الگوي خواب و بيداري جنين متوجه مي شوند.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).