سه‌شنبه، 22 فروردين 1391

پرسش :

تا هفته چهلم در داخل بدن جنين چه اتفاقي مي افتد؟

پاسخ :
‏نوزاد شما تپل و آماده تولد است. حس هوشياري و تعادل وهماهنگي او نيز کاملاً شکل گرفته است.
ــ شش ها: بايستي تاکنون رشد و تکامل پيدا کرده باشند. اگرچه هنوز هم لازم است تکامل يافته تر شوند. اکنون جنين شما هورمون کورتيزول توليد مي کند که به آماده شدن شش ها براي لحظه تولد کمک مي نمايد.
ــ قلب: ضربان قلب او 110 تا 150 ضربه در دقيقه است. هنگامي که نوزادتان متولد مي شود، تغييرات عمده در جريان خون او اتفاق مي افتد؛ چرا که شش ها اتساع پيدا مي کنند که موجب مي شود خون در بافت شش جريان يابد.
ــ دستگاه حفظ حيات (جفت) جنين: جفت که در دوران بارداري براي جنين اکسيژن و مواد غذايي فراهم مي کند، تقريباً در هفته 34 تکامل مي يابد و بالغ مي شود. بنابراين، رشد او متوقف مي گردد و فقط پيرتر مي شود. وزن جفت، در لحظه زايمان حدود يک ششم وزن نوزاد است.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).