سه‌شنبه، 22 فروردين 1391

پرسش :

چه موقع جنين در حالت آنگاژمان (سر جنین به داخل دهانه فوقانی لگن) قرار مي گيرد؟

پاسخ :
اين حالت بين هفته 36 و هنگام زايمان اتفاق مي افتد. البته اگر بچه اول شما باشد ممکن است زودتر هم چنين حالتي اتفاق بيفتد. هنگامي که جنين در حالت آنگاژمان قرار مي گيرد به اين معنا نيست که زمان وقوع زايمان فرا رسيده است؛ چراکه ممکن است چند هفته تا زايمان شما باقي مانده باشد. اگر جنين چنين حالتي نداشت نگران نشويد که شايد نتوانيد زايمان طبيعي داشته باشيد؛ چراکه ممکن است حتي تا لحظه نزديک زايمان هم طول بکشد. در مورد بچه هاي دوم به بعد حتي اين حالت ممکن است تا لحظه شروع زايمان نيز به تعويق افتد.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).