سه‌شنبه، 22 فروردين 1391

پرسش :

دو قلو داشتن چقدر شايع است؟

پاسخ :
زناني که بعد از 35 سالگي باردار مي شوند، يا زناني که باروري طبيعي در آن ها صورت نمي گرفته و از روش هايي همچون بارورسازي آزمايشگاهي و تزريق اسپرم داخل سيتوپلاسم استفاده کرده و تحت درمان قرار گرفته اند، دو قلو داشتن در آن ها شايع تر است. بيش از نيمي از سه قلوها در اثر روش هاي کمکي براي انجام لقاح به وجود مي آيند. اگرچه علت آن کاملاً مشخص و واضح نيست، اما چند قلو باردار بودن در جاهاي خاصي از دنيا چون نيجريه شايع تر است که از 1000 زايمان 45 ‏تاي آن ها دو قلو هستند. در اروپا از هر 1000 ‏زايمان 10 تاي آن ها دو قلو هستند.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).