سه‌شنبه، 22 فروردين 1391

پرسش :

چرا دردوران بارداري من خيلي خسته هستم؟ چگونه مي توانم با خستگي ام کنار بيايم؟ چگونه مي توانم دردوران بارداري اين مقدار خستگي را کاهش دهم؟

پاسخ :
بدن شما اکنون بيشتر و سخت تر از قبل کار مي کند و ممکن است شما نسبت به اين مسئله آگاهي نداشته باشيد. براي انجام اين کار سرعت سوخت و ساز بدن شما تا 1/5 برابر افزايش پيدا مي کند. قلب شما خون بيشتر را با سرعت بيشتري به همه قسمت هاي بدنتان پمپاژ مي کند و سرعت تنفستان هم افزايش مي يابد. با اين افزايش عمده در حجم کار بدنتان جاي تعجب نيست که شما احساس خستگي کنيد.
‏در طول روز به قدري استراحت کنيد که هنگام شب و موقع خواب، احساس خستگي نداشته باشيد يا اگر در طول روز نمي توانيد استراحت کنيد، شب زودتر از هميشه بخوابيد. در پايان روز به بدتنان استراحت بدهيد، دوش آب گرم بگيريد و يک ليوان شير گرم بنوشيد (اگر حالت تهوع نداريد.) در طول سه ماهه اول و آخر دوران بارداري ممکن است خواب راحتي نداشته باشيد؛ چراکه شب هنگام ممکن است لازم باشد ادرار کنيد. بنابراين، بايد از خوردن چاي و قهوه و همچنين قرص هاي خواب آور که شما را ضعيف و بي حال مي کنند، پرهيز کنيد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).