چهارشنبه، 23 فروردين 1391

پرسش :

در سه ماهه دوم بارداري دچار يبوست شده ام. چگونه مي توانم آن را درمان کنم؟

پاسخ :
هورمون هايي که فعاليت دستگاه گوارش را کم مي کنند موجب مي شوند تا روده هاي شما کم کار شوند. مقدار زيادي ميوه، سبزيجات و غذاهاي حاوي سلولز زياد و مقدار زيادي آب (تقريباً دو ليتر در طول روز) مصرف کنيد. مصرف بعضي از مکمل هاي آهن نيز به يبوست منجر مي گردند. اگر از اين مکمل ها به مدت طولاني مصرف کنيد، ممکن است دچار بواسير شويد. اگر کم خوني داريد و بايد از اين مکمل ها استفاده کنيد، حتماً درباره تغيير قرص هاي آهن خود با پزشک مشورت کنيد.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).