چهارشنبه، 23 فروردين 1391

پرسش :

سه ماهه سوم بارداری چه احساسي خواهم داشت؟

پاسخ :
احتمالاً در اين مرحله آخر، ديگر هيجان ماه اول را نداريد و بي صبرانه منتظر ديدن نوزادتان و خلاص شدن از دست شکم بزرگتان هستيد. ممکن است طول روز را با رؤياي نوزاد‏تان سپري کنيد و به سختي بتوانيد فکر خود را روي مسئله ديگري متمرکز نماييد و بدن شما به سرعت بزرگ مي شود. احساس خستگي و بي نفس بودن را خواهيد داشت؛ چراکه بر روي ديافراگم شما فشار وارد مي کند. اگر در ماه آخر سر جنينتان در داخل لگن خاصره ‏افتاده باشد، ممکن است احساس راحتي بکنيد [خالي شدن سَرِ دل]. اکنون هر کاري که بخواهيد انجام دهيد، تحت تأثير شکمتان واقع مي شويد و به همين دليل، هرچه مي گذرد انجام کار برايتان دشوارتر خواهد شد، حتي نفس کشيدن و خوابيدن هم دشوار مي شود.
احساسات فيزيکي و جسمي:
ــ کوتاه شدن نفس؛
ــ خستگي، اگرچه بعضي از زنان در ماه هاي آخر توان و بنيه تازه اي به دست مي آورند؛
ــ به سختي راه رفتن؛
ــ تکرر ادرار، به ويژه اگر سر جنين در داخل دهانه فوقاني لگن خاصره قرار گرفته باشد؛
ــ به سختي خوابيدن هنگام شب.
احساسات عاطفي؛
ــ کم شدن طاقت؛
ــ کم شدن شور و اشتياق نسبت به باردار بودن؛
‏ــ بي حوصله و بي طاقت شدن و انتظار زايمان را هر روز بيشتر از روز قبل کشيدن؛
‏ــ روز را با رؤياي داشتن نوزاد گذراندن و نگراني نسبت به نزديک شدن زمان زايمان.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).