پنجشنبه، 24 فروردين 1391

پرسش :

از ديدگاه اهل سنّت، امام مهدى (عج) چه اوصافى دارد؟

پاسخ :
اوصافى كه در كتاب هاى اهل سنّت براى امام مهدى(عليه السلام) ذكر شده، بر گرفته از احاديثى است كه آنان از پيامبر اسلام (صلى الله عليه و آله) نقل مى كنند و در كليات، با اوصاف ذكر شده در كتاب هاى علماى شيعه، فرقى ندارد.
برخى از روايت هايى كه در كتاب هاى حديثى اهل سنت، آمده عبارت اند از:

1. عن النبى(صلى الله عليه وآله) أَنّه قال: «لا تذهب الدنيا حتّى يملك العرب رجلٌ من أهل بيتى يواطىء اسمه اسمي؛[1] دنيا به پايان نمى رسد، مگر آن كه مردى از اهل بيت من كه اسمش اسم من است، مالک عرب شود».

2. عن النبى(صلى الله عليه وآله): «لا تقوم الساعةُ حتّى تملا الأرض ظلماً و جوراً و عدواناً ثم يخرج من أهل بيتى مَن يملاها قسطاً وعدلا كما ملئت ظلماً و جوراً؛[2] قيامت بر پا نمى شود تا اين كه زمين پر از ظلم و جور و دشمنى شود و سپس از اهل بيت من، شخصى ظهور مى كند كه زمين را پر از عدل و قسط مى كند همان گونه كه پر از ظلم و جور شده بود».

3. عبدالله بن مسعود از پيامبر(صلى الله عليه وآله) نقل مى كند كه آن حضرت فرمود:
«لو لم يبق من الدنيا يوم لطول الله ذلك اليوم حتّى يبعثَ فيه رجلا منّى أوْ من أهل بيتي يملا الارض قسطاً وعدلا كما ملئت ظلماً و جوراً؛[3] اگر از دنيا، فقط يک روز باقى بماند، خداوند، آن روز را طولانى مى كند تا در آن روز، مردى از من يا از اهل بيت من، مبعوث شود و زمين را پر از قسط و عدل كند، همان گونه كه پر از ظلم و جور شده بود».

پی نوشتها:
[1]. مسند احمد، ج 1، ص 377، ح 3563 ؛ ابن حجر هيثمى، الصواعق المحرقه، ص 249.
[2]. مسند احمد، ج 3، ص 36، ح 10920 ؛ المتقى الهندى، كنزالعمال، ج 14، ص 271، ح 38691.
[3]. سنن ابى داود، ج 4، ص 106 ـ 107، ح 4282.
منبع: امام مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، رسول رضوى، انتشارات مركز مديريت حوزه علميه (1384).