جمعه، 25 فروردين 1391

پرسش :

مسئله ى قرقسیا و رابطه ى آن با ظهور امام مهدى علیه السلام چیست؟

پاسخ :
«قرقسیا» که در برخى نسخه ها «قریه ى سبا»، ضبط شده است، نام شهرى است که در سوریه واقع شده و اکنون در نزدیکى مرز عراق و سوریه است.[1] برخى نیز آن را معرّب «گرگ سیاه» دانسته اند.
در علائم ظهور مربوط به خروج سفیانى گفته شده است، او، به محلّى به این نام وارد مى شود و رخدادى بزرگ براى او در آن جا اتّفاق مى افتد.[2]
امام على علیه السلام مى فرمایند: «سفیانى، در شام بر دشمنان پیروز مى شود. بعد از آن، بین او و دشمنان دیگرى در «قرقسیا»، جنگى روى مى دهد که پرندگان آسمان و درندگان زمین، از باقیمانده هاى کشته ها، سیر مى شوند».[3] هم چنین «قرقسیا» را محلّى در کنار نهر فرات دانسته اند.[4]
بنابراین، به نظر مى رسد نام «قرقسیا» تنها اسم محلّى است که برخى از علائم ظهور در آن اتّفاق مى افتد و در کتاب ها، بیش از این اشاره نشده است.

پی نوشت‌ها:
[1]. سیدمحمد کاظم قزوینى، امام مهدى از ولادت تا ظهور، ص 454.
[2]. همان، ص 251.
[3]. حسین کریم شاهى بیدگلى، فرهنگ موعود، ص 188.
[4]. بحارالأنوار، ج 13؛ مهدى موعود، ترجمه ى على دوانى، ص 983.

منبع: امام مهدى علیه السلام، رسول رضوى، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1384).