جمعه، 25 فروردين 1391

پرسش :

بعد از ظهور حضرت مهدى(علیه السلام) چه قدر طول مى كشد تا جهان اصلاح شود؟

پاسخ :
پيش از ظهور امام مهدى (علیه السلام) ، تباهى و فساد، در تمامى ابعاد، گسترش يافته است. به همين جهت، آن حضرت، به منظور اصلاح همه ى ابعاد زندگى، در گسترده ترين شكل و محتوا، دست به طرح و برنامه ريزى و تدبير امور مى زند و اين مسئله، با وسعت جهان و تنوّع اقوام و ملل و كثرت مفاسد، مسلماً، نياز به گذشت زمان دارد.[1]
مقدار زيادى از وقت امام(عليه السلام) را تحقّق انقلاب و مبارزه با ظلم و فساد، خواهد گرفت و مقدار ديگرى هم دوران حكومت آن حضرت خواهد بود.[2]
طبق احاديث معتبر و مختلف، وقتى آن حضرت به دستور خداوند، ظهور مى كند، بلافاصله، بعد از ظهور، دست به قيام نمى زند، بلكه منتظر مى شود تا سيصد و سيزده نفر از يارانش، از بلاد دور و نزديك و در طىّ روزهاى متمادى، به دور آن حضرت در مكّه جمع شوند و بعد از بيعت آنان با امام، آن حضرت، قيام اصلاحى خود را شروع مى كند و بعد از فروپاشى نظام حاكم در مكّه، مدّتى طول مى كشد تا نيروى ده هزار نفرى از يارانش جمع شوند.[3] و بعد از تكميل اين نيروها، مكّه را به قصد مدينه، ترك مى كند و بعد از رسيدن به مدينه، اقدامات اصلاحى خود را در مدينه شروع مى كند و بعد به سوى مركز حكومت خود، عراق و كوفه، حركت مى كند[4] و بعد از اقدامات و گسترش چشم گير كوفه، براى مقابله با بساط «سفيانى» با لشكرى شكوه مند، وارد فلسطين مى شود و سرزمين بيت المقدس را از دست ظالمان پس مى گيرد و صلح و آزادى بر سراسر جهان سايه مى افكند و بعد از آن مرحله، دوران دوم قيام اصلاحى خود را كه همان تشكيل و اداره ى حكومت جهانى است، آغاز مى كند و آرامش جهان را ارمغان مى آورد.
بدون هيچ شكى، همه ى اين اقدامات، نيازمند زمان است و با توجّه به اين كه برنامه هاى اصلاحى آن حضرت تا آخر عمر شريفش ادامه خواهد داشت و از آن جا كه درباره ى عمر شريف آن حضرت، اختلاف وجود دارد، پس در اين كه چه قدر طول مى كشد تا جهان كاملا اصلاح بشود نيز اختلاف هست.
پی نوشتها:
[1]. محمد كاظم قزوينى، امام مهدى، ص 734.
[2]. مكارم شيرازى، حكومت مهدى (علیه السلام) ، فصل آخر.
[3]. بحارالأنوار، ج 52، ص 301.
[4]. جمعى از محققين، معجم الاحاديث مهدى (علیه السلام) ، ج 5، ص 22.
منبع: امام مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، رسول رضوى، انتشارات مركز مديريت حوزه علميه (1384).