شنبه، 26 فروردين 1391

پرسش :

در دوران بارداری هستم و به بواسير مبتلا شده ام، چگونه مي توانم آن را تسکين بدهم؟

پاسخ :
بواسير در واقع واريس در محل مقعد است که وقتي سنگيني وزن جنين به سياهرگ هاي اصلي لگن خاصره فشار وارد مي آورد، متورم مي شود و اين فشار وارده، برگشت خون مربوط به اندام هاي تحتاني و لگن خاصره را به طرف قلب کاهش مي دهد.
بواسير درد دارد و تنها راه درمان آن زايمان است. مراقب باشيد دچار يبوست نشويد؛ زيرا احساس ناراحتي و درد در شما افزايش خواهد يافت. پزشک مي تواند پمادهاي مسکن درد براي شما تجويز کند. اگر باز هم درد داريد، به مدت ده دقيقه روي يک بسته پر از يخ بنشينيد. انجام تمرينات ورزشي مربوط به کف لگن خاصره ممکن است درد شما را کاهش دهد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).