شنبه، 26 فروردين 1391

پرسش :

آيا اکنون که باردار هستم بايد بيشتر مراقب خودم باشم؟ براي تندرست بودن چه کاري مي توانم انجام دهم؟

پاسخ :
هرچه بيشتر تندرست باشيد و بيشتر استراحت کنيد، راحت تر مي توانيد با دوران بارداري کنار بياييد. عوامل بسياري در يک شيوه زندگي توأم با تندرستي دخالت دارند که عبارتند از: رژيم غذايي متعادل، تمرينات منظم ورزشي و استراحت به اندازه کافي. همه اين عوامل انرژي بيشتري به شما خواهند داد و هدف شان اين است که شما در دوران بارداري از انجام کارها و مصرف چيزهايي که برايتان نارحتي ايجاد مي کند، پرهيز کنيد. مثلاً، اگر رژيم غذايي متعادلي حاوي مقدار زيادي سلولز داشته باشيد، احتمال کمتري وجود دارد که دچار يبوست ــ که در دوران بارداري بسيار شايع است بشويد.
‏سلامت بودن يعني غذاهاي مناسب خوردن و تمرينات ورزشي منظم انجام دادن. اين تمرينات ورزشي نه تنها شامل تمرينات ورزشي مربوط به دوران بارداري مي شوند، بلکه فعاليت هاي ايروبيک مانند شنا و پياده روي تند را نيز دربرمي گيرند. با اين وجود، به خاطر داشته باشيد که اکنون زمان شروع يک برنامه آموزشي سخت و سنگين نيست.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).