يکشنبه، 27 فروردين 1391

پرسش :

چه غذاهايي بيماري عفوفي در دوران بارداری را ايجاد می کنند؟

پاسخ :
اگرچه احتمال ابتلا به اين بيماري هاي عفوني نادر، کم است، اما شما مي توانيد با توجه به راهنمايي ها و توصيه هاي اساسي ذيل اين احتمال را کاهش دهيد:
ــ ليستريوزيس: بيماري عفوني باکتريايي بسيار نادر است که از طريق باکتري ليستريا ايجاد مي شود.
علايم آن شبيه آنفلوآنزا و التهاب معده و روده (گاستروآنتريت) است و موجب سقط جنين يا مرده متولد شدن جنين مي شود.
ــ مواد غذايي که احتمال خطر ليستريوزيس:
ــ جگر و پاته هاي جگر
ــ فرآورده هاي لبني پاستوريزه نشده، به ويژه پنيرهاي نرم (پنيرهاي محلي)
ــ گوشت هاي پخته شده سرد و از قبل آماده شده به ويژه گوشت مرغ و غذاهاي دريايي
ــ توکسوپلاسموزيس: معمولاً بدون نشانه است. مي تواند مشکلات جدي براي جنين به بار آورد. در اثر تماس مستقيم با ميکروب هايي نظير توکسوپلاسما شايع مي شود که در مدفوع گربه، گوشت خام (به ويژه گوشت نيم پز) و شير بز پاستوريزه نشده يافت مي شود. خاک و گل روي ميوه ها و سبزيجات نيز ممکن است آلوده باشد.
ــ مواد غذايي که احتمال خطر توکسوپلاسموزيس:
ــ گوشت هاي نيم پز
ــ سالمونِّلا: آلوده شدن به باکتري سالمونّلا، مسموميت غذايي باکتريايي به وجود مي آورد. معمولاً مسقيماً به جنين آسيب نمي رساند، اما ابتلا به هر ناراحتي و بيماري همچون بالا بودن درجه حرارت بدن، استفراغ، اسهال و از دست دادن آب بدن مي تواند به سقط جنين يا زايمان زودرس منجر شود.
ــ مواد غذايي که احتمال خطر سالمونلا:
ــ تخم مرغ عسلي و گوشت مرغ نيم پز
کله پاچه، دل و جگر و... همبرگرهاي ارزان قيمت و سوسيس هاي تهيه شده از گوشت گاو اگرچه مدارک و شواهد مشخصي درباره ي ارتباط ميان آنسفالوپاتي اسفنجي شکل گاوي و بيماري هاي مغزي انسان وجود ندارد، اما بهتر است از مصرف اين فرآورده ها پرهيز کنيد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).