دوشنبه، 28 فروردين 1391

پرسش :

آيا در دوران بارداری قبل از سفر به يک کشور خارجي بايد واکسينه شوم؟

پاسخ :
‏بستگي دارد. به طور کلي واکسن هايي که نوعي مصونيت غير فعال ايجاد مي کنند (به نام ايمونوگلوبولين)، در دوران بارداري بي خطرند (مثلاً ايمونوگلوبولين براي هپاتيت A). واکسن هايي که عکس العمل ايمني فعال (مصونيت فعال) را موجب مي شوند نيز معمولاً بي خطر در نظر گرفته مي شوند، البته تا زماني که ويروس هاي زنده غير فعال در آن ها وجود نداشته باشد. واکسن هايي که حاوي ويروس هاي زنده غير فعال هستند (مانند واکسن سرخجه) بايد در دوران بارداري از آن ها خودداري کرد؛ زيرا اين احتمال وجود دارد که اين ويروس ها بتوانند از بدن شما وارد بدن جنينتان شوند و روي او اثر بگذارند.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).