دوشنبه، 28 فروردين 1391

پرسش :

در دوران بارداری چه واکسن هايي را مي توانم بزنم؟

پاسخ :
‏توصيه هايي که در اين باره مي شود بر اساس اطلاعات جديد و واکسن هاي جديدي که در دسترس قرار مي گيرند، ماه به ماه تغيير مي کند، بنابراين، اينکه در سفرهاي خارج از کشور به آخرين توصيه هاي متخصصان پزشکي در اين زمينه توجه داشته باشيد واقعاً حايز اهميت است. واکسن هاي کزاز، ديفتري و فلج اطفال ممکن است در دوران بارداري بي خطر باشند. اگر تصميم داريد به منطقه اي سفر کنيد که احتمال خطر شيوع بيماري هاري در آنجا بسيار زياد است، بايد واکسن بيماري هاري را بزنيد. واکسن وبا مصونيت کاملي در برابر بيماري ها به وجود نمي آورد و در حال حاضر نيز به طور گسترده در دسترس نمي باشد. واکسن تب زرد و سرخجه از ويروس هاي زنده غير فعال تهيه مي شوند و در دوران بارداري نبايد تزريق شوند.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).