سه‌شنبه، 29 فروردين 1391

پرسش :

قسمت زير شکمم درد مي کند و احساس مي کنم حالت تهوع دارم، خطری من وجنینم را تهدید می کند؟

پاسخ :
هر دردي را به سادگي نمي توان به دوران بارداري مربوط دانست. اگر دل درد همراه با علايمي همچون حالت تهوع يا استفراغ باشد، ممکن است به خاطر سوء هاضمه، مسموميت غذايي (التهاب روده و معده)، التهاب حادّ مثانه (عفونت مجاري ادراري) يا حتي آپانديسيت باشد که همه اين موارد ممکن است در دوران بارداري هم اتفاق بيفتند. بعضي از اين بيماري ها ممکن است در دوران بارداري علايم ديگري داشته باشند؛ مثلاً، التهاب حاد مثانه در دوران بارداري علايم متفاوتي با دوران غير بارداري دارد. اگر احساس مي کنيد که مشکلي برايتان پيش آمده حتماً موضوع را با پزشک در ميان بگذاريد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).