سه‌شنبه، 29 فروردين 1391

پرسش :

چرا در دوران بارداری هنگامي که مي ايستم در ناحيه لگن خاصره و پاهايم احساس ضعف و درد دارم؟

پاسخ :
هنگامي که به هفته 37 نزديک مي شويد، سر جنينتان به طرف پايين لگن خاصره حرکت مي کند و به استخوان هاي لگن فشار وارد مي آورد و موجب کشيده شدن رباط ها و احساس ناراحتي شديد در اين ناحيه مي شود. سر جنين ممکن است به اعصاب سياتيک شما هم فشار وارد کند که اين اعصاب مسئول حرکت، درد و احساسات مربوط به پاهاي شما هستند و در اين صورت، ممکن است در يکي از پاها يا هر دو پايتان احساس کرختي و بي حسي، سوزش، ضعف و درد کنيد. آنچه به عنوان سياتيک شناخته مي شود، نسبتاً شايع است. اگر شديد باشد بايد به پزشک مراجعه کنيد تا از نظر ساير علل، مثل ديسک کمر مورد بررسي قرار بگيريد.(1)
پی نوشت:
1. در واقع در اين حالت، به دليل ايجاد تغيير حالت در ديسک بين مهره اي، اعصابي که از ستون مهره ها خارج مي شوند، تحت فشار قرار گرفته و به نوعي تحريک مي شوند. از اين رو، درد در تمام مسير عصب يا قسمتي از آن احساس مي شود. (م)
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).