سه‌شنبه، 29 فروردين 1391

پرسش :

عمل پيوند کليه انجام داده ام. آيا بر دوران بارداري ام تأثير خواهد گذاشت؟

پاسخ :
موجب مي شود که در گروه زنان باردار همراه با مراقبت هاي ويژه قرار بگيريد. با اين وجود، اگر کليه هايتان خوب کار مي کنند و فشار خون شما تحت کنترل است، و دچار هيچ مشکل يا بيماري خاصي نيستيد، پيش بيني وضع سلامتي و جسمي جنين و شما نيز خوب خواهد بود، هر چند ممکن است زايمانتان را زودتر انجام دهيد. در تمام مدت دوران بارداري بايد تحت نظر يک پزشک متخصص کليه و پزشک متخصص زنان و زايمان باشيد که فشار خون شما را به طور منظم کنترل کنند و آزمايش هاي خون شما را مورد بررسي قرار دهند تا مطمئن شوند‏ که کليه هايتان بدون نقص کار مي کنند. با اين وجود، پيش از اينکه بخواهيد باردار شويد بايد در مورد مصرف داروهاي ضد دفع يا همان داروهاي سرکوب کننده ايمني بدن (مربوط به عضو پيوندي) با پزشکتان مشورت کنيد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).