چهارشنبه، 30 فروردين 1391

پرسش :

سندرم هموليز (HELLP) چيست وبرای دوران بارداری خطر ناک است ؟

پاسخ :
نوع شديد پره اکلامپسي است. «H» ‏به معناي هموليز (شکسته شدن گلبول هاي قرمز)، «EL» يعني آنزيم هاي زياد کبد و «LP» يعني ميزان کم پلاکت ها. ممکن است پس از زايمان اتفاق بيفتد و لازم است تحت درمان تخصصي قرار بگيرد. در عين حالي که در اکثر موارد، بيماري خود به خود يا پس از زايمان بهتر مي شود، اما بعضي از مادران مبتلا به اين بيماري در معرض خطر آسيب به کليه و کبد يا حتي مرگ قرار دارند. هر چند پيش بيني اين بيماري غير ممکن است، اما خوشبختانه بسيار به ندرت اتفاق مي افتد. اگر به موقع تشخيص داده شود، در درمان آن شانس موفقيت بيشتر خواهد بود.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).