چهارشنبه، 30 فروردين 1391

پرسش :

ديابت در دوران بارداري دقيقاً چيست؟

پاسخ :
نوعي بيماري است که به خاطر توليد بسيار کم انسولين از پانکراس يا عدم توليد آن به وجود مي آيد. انسولين، هورموني است که در حين غذا خوردن قند را در بدن ذخيره مي کند تا بعداً مورد استفاده قرار بگيرد. کمبود انسولين بدين معناست که ميزان قند خون شما به طرز وحشتناکي بالا مي آيد و در کوتاه مدت موجب از دست رفتن آب بدن شما مي شود، اما در دراز مدت بر روي کليه ها، قلب و شريان هاي خوني شما تأثير خواهد گذاشت. کمبود انسولين، به معناي ذخيره ناکافي کربوهيدرات در بدن (هنگامي که به انرژي نياز داريد) نيز مي باشد. اگر ديابت تشخيص داده نشود، ممکن است خيلي تشنه شويد، به طور کلي احساس بي حالي داشته و وزن کم کنيد.(1)
پی نوشت:
‏1. تظاهرات عمومي ديابت شامل پرنوشي، پر ادراري، پرخوري، ضعف، خستگي و بي حالي مي باشد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).