پنجشنبه، 31 فروردين 1391

پرسش :

جفت پايين يا جفت سر راهي يعني چه؟

پاسخ :
در اوايل دوران بارداري بايد يک سونوگرافي انجام دهيد تا وضعيت قرار گرفتن جفت مورد بررسي قرار بگيرد. اگر جفت پايين باشد، بايد سونوگرافي هاي متعدد و منظمي انجام دهيد تا مشخص شود که آيا با بزرگ شدن رحم جفت به طرف بالا حرکت کرده و از دهانه رحم دور شده است يا نه. اگر چنين حالتي اتفاق بيفتد، در اين صورت مي توانيد زايمان طبيعي داشته باشيد. اگر جفت به دهانه رحم خيلي نزديک باشد، اما در مسير سر جنين قرار نگرفته باشد، ممکن است باز هم بتوانيد زايمان طبيعي داشته باشيد. با اين وجود، اگر جفت به طور کامل دهانه رحم را مسدود کرده باشد بايد سزارين کنيد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).