جمعه، 1 ارديبهشت 1391

پرسش :

بيماري اِرهاش (RHESUS) در بارداری چگونه بر روي جنينم اثر مي گذارد؟

پاسخ :
خون شما هر چند يکبار آزمايش مي شود تا مشخص شود که آيا آنتي بادي مي سازد يا نه. اگر بدتنان آنتي بادي بسازد، بر روي جنينتان تأثير نخواهد گذاشت، اما جنين بعدي تان (در بارداري بعدي) به شدت دچار کم خوني خواهد شد؛ زيرا آنتي بادي ها از جفت عبور خواهند کرد و گلبول هاي قرمز او را از بين مي برند. در حال حاضر اين بيماري بسيار نادر است؛ زيرا به چنين زناني، آنتي دي تزريق مي شود که سلول هاي خوني Rh را تحت پوشش قرار مي دهد و از ساخت و توليد آنتي بادي در جريان خون جلوگيري مي کند.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).