جمعه، 1 ارديبهشت 1391

پرسش :

اگر يکي از دو قلوها در رحم بميرد، آيا ديگري مي تواند زنده بماند و رشد کند؟

پاسخ :
‏اگر يکي از دو قلوها بميرد، يا اينکه در همان اوايل دوران بارداري سقط شود، جنين ديگر که سالم است، مي تواند در رحم به رشد خود ادامه دهد. اين مسئله معمولاً براي جنين زنده مشکلات خاص به وجود نمي آورد و حتي ممکن است جنين مرده در داخل جفت جذب شود. با اين وجود، اگر يکي از دو قلوها در طي سه ماهه دوم دوران بارداري يا بعد از آن بميرد، جفت جنين سقط شده مي تواند در رحم باقي بماند و ممکن است به مرکزي براي تجمع عفونت ها تبديل شود. مرگ يکي از جنين ها در طي سه ماهه سوم دوران بارداري، به احتمال زياد به زايمان زودرس منجر مي گردد. گاهي هم جنين مرده ممکن است به راحتي در رحم باقي بماند در عين حال که جنين ديگر که سالم است به رشد خود ادامه مي دهد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).