جمعه، 1 ارديبهشت 1391

پرسش :

تفاوت بين يک نقص خفيف و شديد در جنين چيست؟

پاسخ :
‏اگر نقصي در جنين تشخيص داده شود (مهم نيست که چقدر شديد باشد) پدر و مادر به طور اجتناب ناپذيري شوکه شده و ناراحت و پريشان مي شوند. پزشکان، ناهنجاري ها را به دو دسته ي شديد و خفيف تقسيم مي کنند. نقايص خفيف مانند: لب شکري، کام شکاف دار يا لک هاي ماه گرفتکي، زندگي جنين را به خطر نمي اندازند و نياز به درمان ندارند و فقط با انجام عمل جراحي جزئي يا فيزيوتراپي درست مي شوند. ناهنجاري هاي شديد مانند: نقايص قلبي مي توانند زندگي جنين را به خطر بيندازند و به عمل جراحي کامل نياز دارند و جنين ممکن است دچار نقص عضو دائم شود.
سؤالاتي که بايد بپرسيد:
ــ سونوگرافي چه چيزي را نشان مي دهد؟
ــ اين بيماري چقدر خطرناک است؟
ــ آيا لازم است نوزادم پس از تولد تحت عمل جراحي قرار بگيرد؟
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).