شنبه، 2 ارديبهشت 1391

پرسش :

بي حسّي اپيدورال چگونه قبل از زایمان مؤثر واقع مي شود؟

پاسخ :
‏با بي حس کردن اعصاب نخاع، موجب بي حس شدن شکمتان مي شود. مقدار کمي داروي بي حسي موضعي به قسمت پايين کمرتان تزريق مي شود، تا قبل از تزريق داروي اصلي اين قسمت بي حس شده باشد. انجام اين روش معمولاً 20 تا 40 ‏دقيقه طول مي کشد و اثر آن تا چند ساعت باقي خواهد ماند. داروي بي حسي را مي توان هر چند ساعت يک بار از انتهاي سوند کمري (از محلي که يک صافي براي جلوگيري از ورود باکتري ها و ميکروب ها به بدن شما وجود دارد) وارد کرد.
روال کار:
ــ براي جلوگيري از پايين افتادن ناگهاني فشار خونتان لازم است به شما سرم وصل شود. از شما مي خواهند که به پهلو بخوابيد يا صاف بنشينيد تا قسمت پايين کمرتان را ضد عفوني نمايند.
ــ متخصص بيهوشي داروي بي حسّي موضعي را به شما تزريق خواهد کرد.
ــ او با دقت فراوان سوزن نازک مخصوصي را بين دو مهره کمر در ناحيه ي پايين کمرتان وارد خواهد کرد.
ــ براي اطمينان از اينکه محل ورود سوزن دقيق انتخاب شده است يا نه، مقدار کمي از داروي بي حسي تزريق مي شود. اگر شکم شما بي حس شد و مشکلي پيش نيامد بقيه دارو نيز تزريق خواهد شد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).