شنبه، 2 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا در اثر استفاده از روش بي حسّي اپيدورال قبل از زایمان احتمال خطر بروز کمر درد وجود دارد؟

پاسخ :
تحقيقات بسيار زيادي طي سال هاي اخير در اين زمينه انجام شده اند که آيا زناني که بي حسّي اپپدورال را تجربه مي کنند نسبت به کساني که از اين روش استفاده نمي کنند، پس از زايمان بيشتر در معرض خطر ابتلا به کمر درد قرار‏ دارند يا نه. با اين وجود، دليل و مدرکي دال بر اين قضيه وجود ندارد که کمردردهاي مزمن پس از دوران بارداري و زايمان به استفاده از روش بي حسّي اپپدورال ارتباط داشته باشد. بسياري از زنان هم به خاطر داشتن زايمان طولاني و دشوار دچار کمر درد پس از زايمان مي شوند که ارتباطي به بي حسّي اپيدورال ندارد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).