شنبه، 2 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا در استفاده از روش بي حسّي اپيدورال قبل از زایمان ممکن است مشکلي پيش آيد؟

پاسخ :
‏احتمال خطر وجود دارد، اما واقعاً امکان ندارد که به شما آسيب برساند يا اينکه موجب فلج شدن شما شود. تنها مشکلي که ممکن است پيش آيد اين است که فقط نيمي از شکمتان بي حس شده باشد. در اين صورت، متخصص بيهوشي بار ديگر اين تزريق را انجام خواهد داد تا داروي بي حسي به تمام تارهاي عصبي مربوطه برسد. آسيبي به شما نخواهد رسيد. گاهي اوقات هم لازم است که محل وارد کردن سوزن عوض شود که ممکن است اين کار چند دقيقه اي طول بکشد.
سؤالاتي که بايد بپرسيد:
ــ آيا پزشک متخصص بيهوشي هميشه در بيمارستان و در بخش زايمان حضور دارد؛
ــ تا چه مدت پس از زايمان هم لازم است که به من سوند وصل باشد؟
ــ آيا اگر از قبل کمر درد داشته باشم، بدين معناست که نبايد بي حسّي اپيدورال انجام دهم؟
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).