يکشنبه، 3 ارديبهشت 1391

پرسش :

پاره شدن کيسه آب يعني چه و چه موقع چنين اتفاقي مي افتد؟

پاسخ :
‏آب يعني مايع آمنيوتيک که در اطراف جنين قرار دارد و از جنين داخل رحم شما محافظت مي کند و غشايي [به نام کيسه آمنيوتيک] اطراف اين مايع را فرا گرفته است. معمولاً هنگامي که دهانه رحم باز مي شود، اين غشا پاره مي شود. اين حالت هنگامي اتفاق مي افتد که زايمان نزديک است. انقباضاتي که موجب باز شدن دهانه رحم مي شوند، ممکن است جنين را به طرف پايين فشار دهند و اين فشار موجب پاره شدن اين غشا مي شود. اگر اين غشا خود به خود پاره نشود، ماما يا پزشک به طور ‏مصنوعي آن را پاره مي کند تا زايمان سريع تر انجام شود.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).