يکشنبه، 3 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا زايماني که القا شده نسبت به زايماني که خود به خود صورت مي گيرد، طولاني تر خواهد بود؟

پاسخ :
‏معمولاً طولاني تر است؛ زيرا بايد همه اقدامات لازم براي انجام زايمان آماده شود، که ممکن است چند ساعت طول بکشد. معمولاً اين کار با پاره ‏کردن کيسه آب شما (به صورت مصنوعي) و استفاده ‏از ژل يا قرص پروستاگلاندين [موادي که به صورت طبيعي وجود دارند و از نظر شيميايي با اسيدهاي چرب هيدروکسي مرتبط هستند و سبب تحريک انقباضات رحم و سايرعضلات صاف شده و نيز کاهش فشار خون، تنظيم ترشح اسيد معده، تنظيم درجه حرارت بدن، تجمع پلاکتي و کنترل التهاب و نفوذ پذيري عروق مي گردند] به صورت خوراکي يا استعمال مهبلي انجام مي شود. هنگامي که زايمانتان نزديک مي شود، ممکن است لازم باشد که شما اکسي توسين به صورت وريدي تزريق شود تا انقباضات منظمي شروع شود. گاهي اوقات، به ويژه هنگامي که قبلاً هم زايمان ديگري انجام داده ايد، ممکن است فقط پاره کردن کيسه آب يا استفاده از پروستاکلاندين براي شروع زايمان کافي باشد و نياز به انجام اقدامات ديگري نباشد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).