دوشنبه، 4 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا دلايلي هم وجود دارد که کيسه آبم نبايد پاره شود؟

پاسخ :
مواقعي هم وجود دارد که پاره کردن کيسه آب مفيد واقع نمي شود. يک دليل اين است که اگر سر جنين خيلي بالا باشد يا اينکه سر جنين به بخش فوقاني لگن وارد نشده باشد. در چنين وضعيتي، اگر کيسه آب به صورت مصنوعي پاره شود اين احتمال خطر وجود دارد که بند ناف جلوتر از جنين پايين بيايد. اگر جنين نيز نارس باشد، بهتر است جنين همراه با غشاي مايع آمنيوتيک متولد شود که در اين صورت امنيت جنين در طول زايمان بيشتر خواهد بود. اگر دو قلو باردار باشيد، پزشک يا ماما پاره کردن مصنوعي کيسه آب را پيشنهاد نمي دهند؛ زيرا زود پاره شدن کيسه آب، تولد نوزاد دوم را با مشکل مواجه خواهد کرد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).