دوشنبه، 4 ارديبهشت 1391

پرسش :

اگر بند ناف دور گردن جنين پيچيده شود، چه اتفاقي مي افتد؟

پاسخ :
به محض اينکه سر نوزاد خارج مي شود، ماما کنترل مي کند که بند ناف دور گردن او پيچيده نشده باشد؛ چراکه معمولاً چنين اتفاقي مي افتد. اگر بند ناف يک بار دور گردن جنين پيچيده شده باشد ماما مي تواند آن را از اطراف سر جنين کنار بزند، که گاهي موجب قرمز شدن چشم نوزاد مي شود. اگر بند ناف بيشتر از يک بار دور گردن جنين پيچيده شود، يا اينکه سفت شده باشد، در اين صورت، ماما فوراً آن را مي بُرد تا مطمئن شود که خطري جنينتان را تهديد نمي کند. و اين کار موجب مي شود تا جفت از جدار رحم کنده نشود.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).