دوشنبه، 4 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا اپي زياتومي هميشه لازم است و مي توانم از اپي زياتومي موقع زایمان امتناع کنم ؟

پاسخ :
اگر جنين با پا قرار گرفته باشد، و يا نياز باشد که زايمان با فورسپس و يا واکيوم انجام شود، در اين صورت انجام اپي زياتومي يک اصل است و بيشتر از شما محافظت مي کند.
در صورتي که عوارض خاصي در طول زايمان وجود نداشته باشد، شما مي توانيد درباره انجام اين کار خودتان تصميم بگيريد. ماما همواره سعي مي کند که اين کار را انجام ندهد، مگر اينکه واقعاً اپي زياتومي لازم باشد. هر چند بسياري از زنان که براي اولين بار زايمان مي کنند اگر پرينه شان به راحتي کشيده نشود، به آن ها توصيه مي شود که اين کار را انجام دهند. اگر واقعاً با انجام اين کار مخالف هستيد بايد اين مسئله را در برنامه زايمان خود ذکر کنيد و ماما را هم در جريان بگذاريد اگر پرسنل پزشکي اصرار بر انجام اين کار داشته باشند، قطعاً دليل قانع کننده اي هم براي آن دارند، از اين رو، بهتر است که به توصيه آن ها عمل کنيد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).