سه‌شنبه، 5 ارديبهشت 1391

پرسش :

آ‏يا بلافاصله پس از زايمان، من هم لازم است معاينه شوم يا تحت درمان قرار بگيرم؟

پاسخ :
مشکلات شايعي که در لحظات اول بدو زايمان وجود دارد عبارتند از: سرگيجه، ضعف و حالت بيماري. فشار خون، دماي بدن و ضربان نبض شما اندازه گيري و ثبت مي شود و اگر خونريزي داشته باشيد به آن هم توجه مي کنند؛ زيرا ممکن است بسيار شديد شود. ماما شکم شما را با دست لمس مي کند تا مطمئن شود که رحم به طور کامل منقبض شده است؛ زيرا اگر به طور کامل منقبض نشده باشد، به خونريزي پس از زايمان منجر خواهد شد. از شما مي خواهند تا در ساعات اوليه بدو زايمان ادرار کنيد؛ چراکه مثانه پر، مي تواند از انقباض کامل رحم جلوگيري کند.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).