سه‌شنبه، 5 ارديبهشت 1391

پرسش :

پزشگ چگونه متوجه مي شود که جنين دچار ديستري شده است؟

پاسخ :
ضربان قلب جنين در طي زايمان توسط کارديوتوکوگراف به طور منظم کنترل مي شود و هر گونه تغييراتي در ريتم ضربان، ثبت مي شود. اگر بي نظمي هايي وجود داشته باشد يا ضربان قلب جنين خيلي سريع يا خيلي آهسته باشد، مي تواند بدين معنا باشد که جنين دچار کمبود اکسيژن شده است. ديگر علامت شايع ديسترس، دفع مکونيوم (ماده لزج به رنگ سبز تيره) جنين از طريق مهبل مي باشد، البته اگر کيسه آب پاره شده باشد. علايم خطرناک ديسترس حاکي از آن است که زايمان بايد هر چه سريع تر انجام شود و اگر لازم باشد، جنين تحت درمان قرار گيرد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).