سه‌شنبه، 5 ارديبهشت 1391

پرسش :

اگر جنين دچار ديسترس شود، چه اثراتي بر روي او خواهد گذاشت؟

پاسخ :
‏بعضي از نوزادان در طي زايمان، علايم ديسترس را نشان مي دهند؛ زيرا بدن جنين، ميزان بسيار زيادي استرس و فشار را تحمل کرده است، اما معمولاً ضربان قلب او به حالت طبيعي باز مي گردد يا اينکه قبل از اينکه علايم خطرناک شوند، زايمان شما انجام مي گيرد. کمبود شديد اکسيژن که معمولاً به ندرت اتفاق مي افتد، به آسيب مغزي در جنين منجر مي گردد. در موارد خيلي شديد فقر اکسيژن منجر به مرگ نوزاد مي شود. با اين وجود، ماما و پزشک، آن تجربه و تخصص را دارند تا علايم ديسترس خطرناک را تشخيص دهند و احتمال خطر عوارض آن را به حداقل برسانند.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).