سه‌شنبه، 5 ارديبهشت 1391

پرسش :

چگونه مي توان جلوي زايمان زودرس را گرفت و پزشک چه کارهایي مي تواند انجام دهد ؟

پاسخ :
‏هيچ چيز نمي تواند جلوي زايمان را بگيرد، اما مي توان با استفاده از داروهايي به نام توکوليتيک انقباضات را به طور موقتي آهسته تر کرد. البته به صورت طولاني مدت اثر ندارد. در نتيجه، به طور کلي نمي توان بيشتر از 48 ساعت زايمان را به تأخير انداخت.
اگر نشاني از عفونت وجود داشته باشد، مثلاً تب شديد داشته باشيد، پزشک مي تواند به شما آنتي بيوتيک بدهد. اگر عصبي شده باشيد، ممکن است دوز خفيفي داروي تسکين درد مانند پتدين براي شما تجويز شود. اگر آب بدتنان را از دست داده باشيد، به شما سرم وصل مي کنند. اغلب اين اقدامات به تنهايي مي تواند انقباضات شما را تعديل کند.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).