سه‌شنبه، 5 ارديبهشت 1391

پرسش :

شنيده ام که هنگام زايمان، ممکن است در داخل شش ها لخته خون ايجاد شود. آيا اين گفته صحت دارد؟

پاسخ :
بارداري احتمال خطر ابتلا به ترومبوز شديد سياهرگي و آمبولي ريوي را افرايش مي دهد. اگر شما اضافه وزن خيلي زياد داشته باشيد، سيگار بکشيد، سزارين شده باشيد يا اينکه در دوران بارداري استراحت مطلق داشته باشيد، اين احتمال خطر افزايش خواهد يافت. علت اينکه پس از زايمان به شما مي گويند جوراب هاي ساپورت بپوشيد اين است که احتمال خطر لخته شدن خون در ساق پاي شما را کاهش مي دهد. در برخي موارد تزريق مقدار کمي از داروهاي رقيق کننده خون مانند هپارين تا چند روز پس از زايمان نيز ادامه پيدا مي کند. اين داروها احتمال خطر ابتلا به ترومبوز شديد سياهرگي و انتقال لخته خون به شش هاي شما را کاهش مي دهند. لخته شدن خون، ممکن است در هر زمان از دوران بارداري يا بعد از آن هم اتفاق بيفتد، اما احتمال خطر آن هنگام زايمان يا چند روز پس از زايمان بيشتر است.بنابراين، با مشاهده هر گونه احساس درد از ساق پا، ورم يا قرمز شدگي، به ويژه اگر در يک طرف باشد، بايد فوراً به پزشک يا ماما مراجعه کنيد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).