سه‌شنبه، 5 ارديبهشت 1391

پرسش :

قبلاً سزارين کرده ام. آيا محل زخم من ممکن است در زايمان بعدي پاره شود؟

پاسخ :
اگر بعد از سزارين زايمان طبيعي داشته باشيد، احتمال خطر پاره شدن جاي زخم سزارين کمتر است. اگر قبل از به دنيا آمدن نوزاد جاي زخم سزارين پاره شود، معمولاً متوجه آن خواهند شد؛ زيرا ضربان قلب جنين غير طبيعي مي شود. اگر بعد از زايمان چنين اتفاقي بيفتد به خونريزي شديد (خونريزي پس از زايمان) و درد شديد در ناحيه شکم منجر خواهد شد که بايد فوراً به آن رسيدگي شود.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).