سه‌شنبه، 5 ارديبهشت 1391

پرسش :

در بارداری اگر مشکلي براي جنينم پيش آمده باشد، چگونه متوجه خواهم شد؟

پاسخ :
علايم مشخصي همچون: خونريزي مهبلي، گرفتگي عضلاني، بيماري عفوني، درد ناحيه شکم، کاهش تحرک جنين يا بي حرکت بودن او نشانگر وجود مشکل هستند. اگر احساس کرديد که ناگهان ديگر جنينتان تکان نمي خورد، يا تحرک او کاهش پيدا کرده و بيشتر از 12 ساعت اصلاً تکان نخورده است، بايد فوراً موضوع را با پزشک در ميان بگذاريد. اينکه اين علايم، نشانگر وجود مشکلي باشند يا نه، بستگي به اين دارد که دوران بارداري تان چقدر پيش رفته باشد. اما اين علايم هم ‏مشکلات جزئي و هم مشکلات عمده و خطرناک را در بر مي گيرند. بنابراين، هميشه اين علايم دال بر اين نيستند که مشکل بسيار خطرناکي براي جنينتان پيش آمده باشد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).